taal is:nl

Brouwers Verzet

Oud Bruin Oak Leaf Harvest 2014

Alex, Joran en Koen studeerden in 2008 samen af aan de brouwerijschool van Gent. Het doel van Brouwers Verzet is eerlijke en eigenzinnige bieren maken voor de liefhebber die houdt van persoonlijkheid en karakter. Eerst nog in hun vrije tijd voor zichzelf, familie en vrienden maar al snel was er de ambitie om een eigen bedrijf op te richten. Voorlopig wordt er nog gebrouwen in de installaties van Brouwerij De Ranke in Dottenijs. Vanaf voorjaar 2016 zal hun eigen brouwerij in Anzegem operationeel zijn.

 

Oud Bruin Oak Leaf Harvest 2014 ontstaat door eikenbladeren toe te voegen aan bier dat reeds 1 jaar rijpte op eiken vaten. Aan de rand van de Grijslookse Wouden werden deze bladeren zorgvuldig met de hand geplukt. De nazomerbladeren geven het bier een houterige smaak en een drogend gevoel in de mond. De wilde gisten die van nature op de bladeren aanwezig zijn, fermenteren de restsuikers in het bier tot een brede waaier aan complexe en vooral organische aroma’s.

 

Geniet van dit unieke bier en laat je door je zintuigen meenemen op een zonnige herfstwandeling in het bos.

Proef zeker ook de andere bieren van Brouwers Verzet in ons assortiment: Rebel Local, Golden Tricky, Super NoAH, Moose Blues, Oud Bruin en Oakey Moakey, je zal er geen spijt van hebben. Gezondheid!