taal is:nl

Rodenbach Vintage

World's Best Vintage Beer op WBA

Op de World Beer Awards (UK) werden RODENBACH Vintage als World’s Best Vintage Beer en RODENBACH Rosso als World’s Best Flavoured Beer werden bekroond. Naast de twee wereldtitels won RODENBACH Grand Cru een gouden, RODENBACH Caractère Rouge een zilveren en RODENBACH een bronzen medaille! WBA wordt algemeen erkend als een van de grootste professionele biercompetitie in Europa.

Dat de professionele jury de RODENBACH bieren op deze manier heeft gelauwerd betekent dat dit bier naar waarde wordt geschat! Vlaams Rood-Bruin bier van gemengde gisting, met veel passie en vakmanschap gebrouwen en gerijpt in Roeselare, sinds 1836. RODENBACH is niet enkel geliefd in België maar is nu ook razend populair in de Verenigde staten.

RODENBACH Vintage 2013:
Deze exclusieve, limited edition RODENBACH Vintage 2013 heeft gedurende twee jaar gerijpt op foeder Nr. 149. De 59 jaar oude foeder werd door brouw- en keldermeester, Rudi Ghequire, zorgvuldig geselecteerd. Foeder nr. 149 is sedert vele jaren toonaangevend en draagt de bijnaam “Sire”, omdat deze verbazingwekkend is voor de ontwikkeling van de unieke microflora die nu net de exquise RODENBACH-smaak tot stand brengen. “Dit uitzonderlijk Vlaams Rood-Bruin bier is één van de meest verfijnde die we ooit hebben gebracht met een uniek gebalanceerd zuur-zoet palet en complexe afdronk” aldus Rudi Ghequire.

RODENBACH Rosso:
Rudi Ghequire, omschrijft het bier als volgt: Dit fruitbier van gemengde gisting is fris, fruitig en tevens zeer verfrissend, het heeft een licht drogende afdronk, heeft de kleur van een jonge Bourgogne wijn en is licht alcoholisch. Hierdoor krijgt het bier enorm verfrissende eigenschappen, waarmee we ons willen differentiëren van vele bestaande fruitbieren op de markt.”

De RODENBACH bieren bij ons in voorraad:
RODENBACH is een blend van ¾ jong en ¼ gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier.
RODENBACH ROSSO is een fruitbier op basis van oud gerijpte en jonge RODENBACH gemacereerd met verse krieken, frambozen en veenbessen en met natuurlijke sappen van verse krieken, frambozen en veenbessen

RODENBACH Grand Cru is een blend van 1/3 jong en 2/3 gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier.
RODENBACH Vintage is het unieke resultaat van selectie, door onze RODENBACH-brouwmeesters, van de foeder die na 2 jaar rijping het beste bier heeft voortgebracht: ‘de beste foeder van het jaar.